Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Jordan.

Senest opdateret 12-10-2020 13:30
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Råd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Jordan som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Jordan som følge af COVID-19 pandemien. 

Læs rejsevejledningen for Jordan.

Information om konkrete restriktioner i Jordan opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Jordan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Lufthavnen i Amman er åben for visse flyvninger. Danmark tilhører kategori ”A”. Se kravene for indrejse fra Danmark her.

Karantæneregler

Læs om karantænereglerne under "Indrejserestriktioner".

Interne rejserestriktioner

Der er ikke interne rejserestriktioner i Jordan.

Indenrigsflyvning mellem Amman og Aqaba er mulig med charterselskabet Jordanian Aviation.

Offentlig transport mellem governerater opererer med 50% kapacitet.

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Jordan.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er udgangsforbud i tidsrummet 00:00 og 06:00 samt udgangforbud hver weekend, dvs. fra torsdag kl. 23:59 til lørdag kl. 23:59.
Overtrædelse af reglerne kan medføre sanktioner.

Forsamlingsforbud

Der er forsamlingsforbud for over 20 personer.
Overtrædelse af reglerne kan medføre sanktioner.

Mundbind

Du skal bære mundbind alle lukkede steder uden for din bopæl, samt i transportmidler herunder privatbil hvis du ikke er alene.

Overtrædelse af reglerne kan medføre sanktioner.

Nedlukning / Genåbning

Økonomiske og sociale aktiviteter er i stor udstrækning genoptaget. Vigtige undtagelser er f.eks.:
- Offentlige parker, forlystelsessteder o.lign. er lukket
- Biografer, museer og andre kulturfaciliteter er lukket
- Uddannelsesinstitutioner er lukket

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

- De jordanske myndigheder har etableret en hotline for spørgsmål vedrørende coronavirus/COVID-19: 111. Også følgende numre kan anvendes:+962-778-410-186 og +962-6-500-4545.    

- Jordans sundhedsministerium (på arabisk) - her kan du finde generel information  om coronavirus/COVID-19 i Jordan

    Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Jordan

Ifølge ambassadens oplysninger er det muligt at udrejse af Jordan med Turkish Airlines, Qatar Airways og Royal Jordanian. Du bør selv orientere dig nærmere om udrejsemuligheder og betingelser.

Ambassaden er bekendt med flyvninger til Istanbul og Doha, hvorfra der er videreforbindelser til Danmark. Se også https://tyrkiet.um.dk/ og https://fae.um.dk/.

Det er ambassadens vurdering, at der i september måned fortsat kan finde mange ændringer sted. Det anbefales derfor at undersøge betingelserne for køb af flybilletter meget grundigt.


Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Beirut www.jordan.um.dk inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Jordan eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Hent app'en rejsenklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.